SYAFITRI, DIANDRA RACHMALIA (2022) KEMASAN MAKANAN TAKE AWAY YANG BISA DIJADIKAN WADAH UNTUK MAKAN. S1 thesis, Universitas Mercu Buana.
|
Text (HAL COVER)
COVER_DIANDRA RACHMALIA SYAFITRI_41918010036.pdf Download (295kB) | Preview |
|
|
Text (ABSTRAK)
ABSTRAK_DIANDRA RACHMALIA SYAFITRI_41918010036.pdf Download (96kB) | Preview |
|
Text (BAB 1)
BAB I _Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (265kB) |
||
Text (BAB 2)
BAB II_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (288kB) |
||
Text (BAB 3)
BAB III_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (964kB) |
||
Text (BAB 4)
BAB IV_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (324kB) |
||
Text (BAB 5)
BAB V_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (518kB) |
||
Text (BAB 6)
BAB VI_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (18kB) |
||
Text (DAFTAR PUSTAKA)
DAFTAR PUSTAKA_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (256kB) |
||
Text (LAMPIRAN)
LAMPIRAN_DIANDRA RACHMALIA SYAFITRI_41918010036.pdf Restricted to Registered users only Download (221kB) |
Abstract
This study aims to determine and analyze the design of food packaging for takeaway on wet food that can be used as food containers and what forms and/or systems are safe for food packaging when taken for travel. Data collection was carried out by observation and literature study by searching through journals and browsing the internet. The results of the study indicate that packaging has a very large influence on a product, which can protect the product in it according to the nature of the product and its product contents so that it has a better quality value. So, it can provide a sense of security, comfort and ease for users as a solution to the difficulties and inconveniences of users in carrying and consuming takeaway food packaging. Kata kunci: Packaging, biodegradable packaging, take away packaging, wet food Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui dan menganalisis dari perancangan kemasan makanan untuk takeaway pada makanan basah yang dapat dijadikan sebagai wadah makanan serta bentuk dan/atau sistem apa yang aman pada kemasan makanan saat dibawa untuk perjalanan/berpergian. Pengumpulan data yang dilakukan dengan observasi dan studi literatur dengan mencari lewat jurnal dan browsing internet. Hasil penelitian menunjukkan bahwa kemasan memiliki pengaruh yang sangat besar bagi sebuah produk, yang dapat melindungi produk di dalamnya sesuai dengan sifat produk dan isi produknya sehingga memiliki nilai kualitas yang lebih baik. Jadi, dapat memberikan rasa aman, nyaman dan memudahkan pengguna sebagai solusi dari kesulitan dan ketidak-nyamanan pengguna dalam membawa dan mengkonsumsi kemasan makanan yang takeaway. Kata kunci: kemasan, kemasan biodegradable, kemasan take away, makanan basah
Actions (login required)
View Item |