PENGARUH GIZI KERJA DAN MOTIVASI TERHADAP PRODUKTIVITAS KERJA PT PERENTJANA DJAJA

SIKUMBANG, FAZHA FARHINNA (2022) PENGARUH GIZI KERJA DAN MOTIVASI TERHADAP PRODUKTIVITAS KERJA PT PERENTJANA DJAJA. S1 thesis, Universitas Mercu Buana Jakarta.

[img]
Preview
Text (HAL COVER)
2. Cover.pdf

Download (295kB) | Preview
[img]
Preview
Text (ABSTRAK)
3. Abstrak.pdf

Download (108kB) | Preview
[img] Text (BAB I)
4. Bab 1.pdf
Restricted to Registered users only

Download (168kB)
[img] Text (BAB II)
5. Bab 2.pdf
Restricted to Registered users only

Download (231kB)
[img] Text (BAB III)
6. Bab 3.pdf
Restricted to Registered users only

Download (189kB)
[img] Text (BAB IV)
7. Bab 4.pdf
Restricted to Registered users only

Download (276kB)
[img] Text (BAB V)
8. Bab 5.pdf
Restricted to Registered users only

Download (121kB)
[img] Text (DAFTAR PUSTAKA)
9. Daftar Pustaka.pdf
Restricted to Registered users only

Download (140kB)
[img] Text (LAMPIRAN)
10. Lampiran.pdf
Restricted to Registered users only

Download (645kB)

Abstract

In this study, the researcher investigated the effect of work nutrition, motivation and productivity. Occupational nutrition has a focus on the health of the worker's body which is to prepare energy, maintain body tissues, and build and manage processes in the body to increase worker productivity. Then motivation has a focus on the level of motivation of employees who have motivation and are motivated by their own motivation so that it raises the belief that they believe in and what they do and are responsible for every work action they do so will affect the increase in productivity of each employee. And productivity where Bambang Kusriyanto (1992:2) explains that the source of problems in employee productivity has many factors including motivation and nutrition and health. This study has a sample of 137 workers consisting of 65 men and 72 women who are working at the PT Perentjana Djaja office to become participants in the form of an online chair. In this study, researchers used the Nonprobability Sampling method with purposive sampling technique and SPSS or Statistical Package for the Social Sciences version 25 was chosen as data management. Based on the results received, there is a positive influence of work nutrition and motivation on the productivity of PT Perentjana Djaja with a t test value of 5.487 and a sig value. 0.000 is smaller than 0.05 which means that the variables of work nutrition and work motivation partially have a significant effect on work productivity. Keyword: Nutrition, Motivation, Productivity, Workers, Employees Pada penelitian yang diteliti oleh peneliti yaitu menyelidiki pengaruh gizi kerja, motivasi dan produktivitas. Gizi kerja memiliki fokus pada kesehatan pada tubuh pekerja yang mana untuk menyiapkan energi, menjaga jaringan pada tubuh, dan membangun serta mengelola proses yang ada dalam tubuh untuk meningkatkan produktivitas para pekerja. Kemudian motivasi memiliki fokus pada tingkat motivasi karyawan yang memiliki miliki motivasi dan termotivator akan motivasinya sendiri sehingga menimbulkan belief yang mereka yakini dan yang mereka lakukan dan bertanggung jawab akan setiap tindakan kerjaan yang mereka lakukan dengan begitu akan mempengaruhi peningkatan produktivitas setiap karyawan. Dan produktivitas dimana Bambang Kusriyanto (1992:2) menjelaskan bahwa seumber masalah dalam berproduktivitas kerja pada karyawan memiliki banyak faktor diantaranya terdapat motivasi dan gizi dan kesehatan. Penelitian ini memiliki sampel 137 pekerja terdiri dari 65 laki-laki dan 72 Perempuan yang sedang bekerja di kantor PT Perentjana Djaja untuk mejadi partisipan dalam bentuk kursioner online. Dalam penelitian ini peneliti mempergunakan metode Nonprobability Sampling dengan teknik purposive sampling dan SPSS atau Statistical Package for the Social Sciences versi 25 dipilih sebagai pengelolaan data. Berdasarkan hasil yang diterima, terdapat pengaruh positif gizi kerja dan motivasi terhadap produktivitas PT Perentjana Djaja dengan nilai uji t 5,487 dan nilai sig. 0,000 lebih kecil dari 0,05 yang memiliki arti bahwa variabel Gizi Kerja dan Motivasi Kerja secara parsial berpengaruh signifikan terhadap Produktifitas Kerja Keyword: Gizi Kerja, Motovasi, Produktivitas, Pekerja, Karyawan

Item Type: Thesis (S1)
Call Number CD: FP/PSI. 22 003
NIM/NIDN Creators: 46118120015
Uncontrolled Keywords: Gizi Kerja, Motovasi, Produktivitas, Pekerja, Karyawan
Subjects: 100 Philosophy and Psychology/Filsafat dan Psikologi > 150 Psychology/Psikologi > 150.1-150.9 Standard Subdivisions of Psychology/Subdivisi Standar Dari Psikologi, Ilmu Jiwa > 150.1 Philosophy and Theory of Psychology/Filsafat dan Teori Psikologi
100 Philosophy and Psychology/Filsafat dan Psikologi > 150 Psychology/Psikologi > 155 Differential and Developmental Psychology/Psikologi Diferensial dan Psikologi Perkembangan
100 Philosophy and Psychology/Filsafat dan Psikologi > 150 Psychology/Psikologi > 158 Applied Psychology/Psikologi Terapan
Divisions: Fakultas Psikologi > Psikologi
Depositing User: Dede Muksin Lubis
Date Deposited: 09 Jun 2022 03:29
Last Modified: 09 Jun 2022 03:29
URI: http://repository.mercubuana.ac.id/id/eprint/62952

Actions (login required)

View Item View Item