WIJAYA, MUDHITA (2022) TRANSFORMABLE CAFE TABLE. S1 thesis, Universitas Mercu Buana Jakarta.
|
Text (HAL COVER)
01 Cover.pdf Download (210kB) | Preview |
|
|
Text (ABSTRAK)
02 Abstrak.pdf Download (43kB) | Preview |
|
Text (BAB I)
03 Bab 1.pdf Restricted to Registered users only Download (90kB) |
||
Text (BAB II)
04 Bab 2.pdf Restricted to Registered users only Download (631kB) |
||
Text (BAB III)
05 Bab 3.pdf Restricted to Registered users only Download (1MB) |
||
Text (BAB IV)
06 Bab 4.pdf Restricted to Registered users only Download (354kB) |
||
Text (BAB V)
07 Bab 5.pdf Restricted to Registered users only Download (575kB) |
||
Text (BAB VI)
08 Bab 6.pdf Restricted to Registered users only Download (41kB) |
||
Text (DAFTAR PUSTAKA)
09 Daftar Pustaka.pdf Restricted to Registered users only Download (87kB) |
||
Text (LAMPIRAN)
10 Lampiran.pdf Restricted to Registered users only Download (1MB) |
Abstract
Developments in the café business, businessmen are competing to expand their business by offering updated menu variations in the café, that target buyers can buy a variety of menu variations at the café. Seeing the activities of cafe visitors can spend quite a long time in it such as relaxing activities, playing, working and meeting with clients. So the cafe can also increase the selling value of the atmosphere in it, from the function activities in the cafe that each has different ergonomic demands on the café table. Two different things that can cause discomfort when the customer gets a coffee table that is used for eating activities, can result in a bent body position when eating. On the other hand, drinking coffee and eating at the table means that you can do a relaxed or upright body position, and your body position doesn't get a wide line of sight circulation. So the purpose of this design is to answer the general problem of activities in the café, to analyze the phenomenon by designing a product design which can help cafe visitors to have more comfortable activities in it and also improve café services for business people for the better. Keywords: (Transformation Table, Café Activities, Leisure, Ergonomics) Perkembangan di dalam bisnis kafe, para pembisnis berlomba-loma untuk untuk mengembangkan usahanya dengan menawarkan perkembangan variasi menu di dalam kafe, bahwa menargetkan pembeli dapat membeli bermacam-macam menu variasi di kafe tersebut. Melihat kegiatan pengunjung kafe dapat menghabiskan waktu yang cukup lama di dalamnya seperti kegiatan santai, bermain, bekerja serta bertemu dengan klien. Maka kafe juga dapat meningkat nilai jual suasana di dalamnya, dari kegiatan fungsi di dalam café bahwa masing-masing mempunya tuntutan teori ergonomi yang berbeda pada meja kafe. Dua hal yang berbeda bahwa dapat menimbulkan dampak rasa ketidaknyamanan ketika pelanggan mendapatkan meja kopi yang digunakan untuk aktivitas makan, dapat mengakibatkan posisi tubuh yang terbungkuk ketika dalam kegiatan makan. Begitu sebaliknya meminum kopi dan dimeja makan, bahwa dapat melakukan posisi tubuh yang santai atau tegak, dan juga posisi tubuh tidak mendapatkan sirkulasi garis pandang yang luas. Maka tujuan dari perancangan ini, menjawab permasalahan umum kegiatan di dalam kafe, menganalisis fenomena dengan cara melakukan perancangan sebuah desain produk yang dimana dapat membantu untuk pengunjung kafe untuk beraktivitas di dalamnya yang lebih nyaman dan juga meningkatkan pelayanan kafe untuk para pembisnis menjadi lebih baik. Kata Kunci: (Meja Transformasi, Kegiatan kafe, Kenyamanan, Ergonomi)
Actions (login required)
View Item |