KEMASAN MAKANAN TAKE AWAY YANG BISA DIJADIKAN WADAH UNTUK MAKAN

SYAFITRI, DIANDRA RACHMALIA (2022) KEMASAN MAKANAN TAKE AWAY YANG BISA DIJADIKAN WADAH UNTUK MAKAN. S1 thesis, Universitas Mercu Buana.

[img]
Preview
Text (HAL COVER)
COVER_DIANDRA RACHMALIA SYAFITRI_41918010036.pdf

Download (295kB) | Preview
[img]
Preview
Text (ABSTRAK)
ABSTRAK_DIANDRA RACHMALIA SYAFITRI_41918010036.pdf

Download (96kB) | Preview
[img] Text (BAB 1)
BAB I _Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (265kB)
[img] Text (BAB 2)
BAB II_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (288kB)
[img] Text (BAB 3)
BAB III_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (964kB)
[img] Text (BAB 4)
BAB IV_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (324kB)
[img] Text (BAB 5)
BAB V_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (518kB)
[img] Text (BAB 6)
BAB VI_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (18kB)
[img] Text (DAFTAR PUSTAKA)
DAFTAR PUSTAKA_Diandra Rachmalia Syafitri_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (256kB)
[img] Text (LAMPIRAN)
LAMPIRAN_DIANDRA RACHMALIA SYAFITRI_41918010036.pdf
Restricted to Registered users only

Download (221kB)

Abstract

This study aims to determine and analyze the design of food packaging for takeaway on wet food that can be used as food containers and what forms and/or systems are safe for food packaging when taken for travel. Data collection was carried out by observation and literature study by searching through journals and browsing the internet. The results of the study indicate that packaging has a very large influence on a product, which can protect the product in it according to the nature of the product and its product contents so that it has a better quality value. So, it can provide a sense of security, comfort and ease for users as a solution to the difficulties and inconveniences of users in carrying and consuming takeaway food packaging. Kata kunci: Packaging, biodegradable packaging, take away packaging, wet food Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui dan menganalisis dari perancangan kemasan makanan untuk takeaway pada makanan basah yang dapat dijadikan sebagai wadah makanan serta bentuk dan/atau sistem apa yang aman pada kemasan makanan saat dibawa untuk perjalanan/berpergian. Pengumpulan data yang dilakukan dengan observasi dan studi literatur dengan mencari lewat jurnal dan browsing internet. Hasil penelitian menunjukkan bahwa kemasan memiliki pengaruh yang sangat besar bagi sebuah produk, yang dapat melindungi produk di dalamnya sesuai dengan sifat produk dan isi produknya sehingga memiliki nilai kualitas yang lebih baik. Jadi, dapat memberikan rasa aman, nyaman dan memudahkan pengguna sebagai solusi dari kesulitan dan ketidak-nyamanan pengguna dalam membawa dan mengkonsumsi kemasan makanan yang takeaway. Kata kunci: kemasan, kemasan biodegradable, kemasan take away, makanan basah

Item Type: Thesis (S1)
Call Number CD: FDSK/DP. 22 004
NIM/NIDN Creators: 41918010036
Uncontrolled Keywords: kemasan, kemasan biodegradable, kemasan take away, makanan basah
Subjects: 000 Computer Science, Information and General Works/Ilmu Komputer, Informasi, dan Karya Umum > 000. Computer Science, Information and General Works/Ilmu Komputer, Informasi, dan Karya Umum > 004 Data Processing, Computer Science/Pemrosesan Data, Ilmu Komputer, Teknik Informatika
000 Computer Science, Information and General Works/Ilmu Komputer, Informasi, dan Karya Umum > 000. Computer Science, Information and General Works/Ilmu Komputer, Informasi, dan Karya Umum > 004 Data Processing, Computer Science/Pemrosesan Data, Ilmu Komputer, Teknik Informatika > 004.2 Systems Analysis and Computer Design, Computer Architecture, Computer Performance Evaluation/Sistem Analis dan Desain Komputer, Arsitektur Komputer, Evaluasi Daya Guna dan Performa Komputer
000 Computer Science, Information and General Works/Ilmu Komputer, Informasi, dan Karya Umum > 000. Computer Science, Information and General Works/Ilmu Komputer, Informasi, dan Karya Umum > 004 Data Processing, Computer Science/Pemrosesan Data, Ilmu Komputer, Teknik Informatika > 004.2 Systems Analysis and Computer Design, Computer Architecture, Computer Performance Evaluation/Sistem Analis dan Desain Komputer, Arsitektur Komputer, Evaluasi Daya Guna dan Performa Komputer > 004.21 Systems Analysis and Computer Design/Sistem Analis dan Desain Komputer
Divisions: Fakultas Desain dan Seni Kreatif > Desain Produk
Depositing User: LUTHFIAH RAISYA ARDANI
Date Deposited: 17 Sep 2022 12:58
Last Modified: 19 Sep 2022 04:55
URI: http://repository.mercubuana.ac.id/id/eprint/69217

Actions (login required)

View Item View Item