PEBRIYANTO, EKO (2021) REVIEW JURNAL KECERDASAN BUATAN. S1 thesis, Universitas Mercu Buana Jakarta.
Text (JURNAL MAHASISWA)
Kompre+41514010151+EkoPebriyanto - Eko Pebriyanto.pdf Restricted to Registered users only Download (896kB) |
Abstract
The development of artificial intelligence at this time is so rapid and has grown a lot from year to year. Of course this has led to advances in world technology, especially in the field of computer science. All countries in the world are competing to do research to get new and sophisticated artificial intelligence. Indonesia is also one of the countries that develop artificial intelligence. In this study, I as the author used the journal review method to compare the methods of one journal with other journal methods.. Both international journals and national journals. My goal in reviewing journals is to learn about the contents of the journal and the guidelines in it. And this is also my final project at mercubuana university to take a bachelor's degree in computer. Key words: Artificial intelligence, research, guidance, computer science, universitas mercu buana Perkembangan kecerdasan buatan pada saat ini begitu pesat dan telah banyak berkembang dari tahun ke tahun. Tentunya hal ini menyebabkan kemajuan teknologi dunia, khususnya di bidang ilmu komputer. Seluruh negara di dunia berlomba-lomba melakukan penelitian untuk mendapatkan kecerdasan buatan yang baru dan canggih. Indonesia juga termasuk kedalam negara yang mengembangkan kecerdasan buatan. Pada penelitian ini saya selaku penulis menggunakan metode review jurnal untuk membandingkan antar metode satu jurnal dengan metode jurnal lainnya. Baik itu jurnal internasional maupun jurnal nasional. Tujuan saya mereview jurnal yaitu ingin mempelajari isi jurnal dan panduan-panduan yang ada di dalamnya. Serta ini juga merupakan tugas akhir saya di universitas mercubuana untuk mengambil gelar sarjana komputer. Kata kunci: Kecerdasan buatan, penelitian, panduan, ilmu komputer, universitas mercu buana
Actions (login required)
View Item |